Varukorg
Kille håller en shaker

Vilket proteinpulver ska jag välja? – en fullständig guide

Vilket proteinpulver ska jag välja?

Proteinpulver är ett vanligt tillskott som många använder, det är vanligast inom
träningsvärlden men används även i stor utsträckning av individer som inte tränar.

Proteintillskott är ett smidigt sätt att få i sig tillräckligt med protein under dagen, speciellt om man lever ett hektiskt liv. Det finns många sorters proteinpulver på marknaden, men vilket är egentligen bäst och hur ska jag tänka när jag väljer mitt proteinpulver?

När det kommer till att välja ett proteinpulver som passar dig och dina träningsmål så finns det några saker som kan vara bra att tänka på:

Proteinkälla

Det första du bör kolla på när du köper proteinpulver är proteinkällan. Några vanliga källor är Vassle (Whey), Kasein (Casein), Soja och Ärtor. Whey och Casein framställs båda från mjölk och de andra är växtbaserade alternativ. Alla dessa är så kallade “kompletta proteiner”, det betyder att de innehåller alla essentiella aminosyror.

Proteinhalt

En annan viktig faktor när du väljer ut ditt protein är proteinhalten. Generellt sätt så är proteinpulver med högre proteinhalt bättre om du tränar mycket. Se till så att ditt proteinpulver innehåller minst 20g protein per servering. POWER WHEY är ett lättblandat proteinpulver med hela 23g protein per servering.

Matsmältning

Hur pass bra din kropp tar upp näringen i proteinpulvret är också en viktig faktor att tänka på. Whey protein tas upp lättast av kroppen medan Casein bryts ner långsammare. Quick tip: använd Whey under dagen och Casein innan sömn för optimal upptagning.

Växtbaserade proteintillskott som soja- och ärt-protein kan vara svårare för vissa människor att bryta ner. Det lättaste är att testa sig fram och hitta något som fungerar för dig.

Smak

Slutligen så bör man självklart välja ett proteinpulver som smakar gott. Förmodligen kommer du att använda ditt proteinpulver flera gånger per dag och då kan det vara trevligt om det smakar gott.

Generellt så brukar Whey och Casein smaka bäst, växtbaserade proteinpulver kan vara svårare att smaksätta då själva proteinkällan redan har en kraftig smak. POWER WHEY finns nu med smak av choklad.

Sammanfattning

Proteinpulver är ett bra sätt att få i sig tillräckligt med protein under dagen. Det finns en mängd olika typer av protein, till exempel Whey, Casein, Soja och Ärt-protein. Välj ett med hög proteinhalt och som tas upp lätt av kroppen.

Det positiva med Whey (vassle) är det både tas upp snabbt av kroppen och det tenderar oftast att smaka bättre. Det viktiga är att du väljer ett proteinpulver som passar dig och dina mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *