Varukorg
Skopa full med proteinpulver

Skillnaden mellan whey 80 och 100

Vad är skillnaden?

Whey 80 och 100 är båda former av vassleprotein, vilket innebär att de är hög-koncentrerade former av protein utvunnet från mjölk. Skillnaden mellan dessa två sorters protein ligger i proteinhalten. Whey 80 innehåller omkring 80% protein per portion, medan Whey 100 har en ännu högre proteinhalt på upp till 90-95% per portion.

Fördelar med whey 80

Balanserad Näringsprofil: Med en proteinhalt på 80% är Whey 80 ett utmärkt val för dem som vill öka sitt proteinintag eller vill fylla på med näring efter till exempel ett träningspass.

Lätt-blandad: Whey 80 blandar sig väl med vätska och skapar en len konsistens (om det är bra kvalitet), vilket gör det till en trevlig drink.

Tillgänglighet: Whey 80 är vanligare och det finns ett stort utbud på marknaden. Det är även ett mer ekonomiskt fördelaktigt alternativ.

Smaken: Eftersom det är en mindre andel vassle så tenderar Whey 80 att smaka bättre.

Fördelar med whey 100

Högre Proteinhalt: För den som söker maximalt proteinintag, kan Whey 100 vara ett bättre val då proteinhalten är högre.

Färre kolhydrater: Whey 100 innehåller vanligtvis färre kolhydrater och fett jämfört med Whey 80, vilket kan vara fördelaktigt för den som vill minimera kolhydratintaget.

Snabbare Upplösning: Whey 100 har en tendens att lösas upp snabbare och kan ge en mer lättare konsistens. (Detta är såklart högst personligt)

Vilken ska man välja?

Valet mellan Whey 80 och 100 beror mycket på dina personliga mål och preferenser. Om du söker en balanserad proteinkälla med en rimlig proteinhalt, kan Whey 80 vara ett bra val. Å andra sidan, om du siktar på högsta möjliga proteinandel och vill minimera kolhydrater, kan Whey 100 vara mer lämpligt för dig.

Tips på hur du väljer rätt

Ha ett tydligt mål: Innan du väljer mellan Whey 80 och Whey 100, klargör dina mål för vad du vill få ut av produkten. Vill du öka proteinintaget, bygga muskler eller bara njuta av ett näringsriks mellanmål?

Läs igenom näringsvärdet: Läs noga igenom näringsvärdet på produkten för att se till att de möter dina näringsmässiga behov och preferenser.

Kombinera med bra Kost och Träning: Kom ihåg att kosttillskott bör kombineras med en balanserad kost och lämplig träning för att uppnå dina önskade resultat.

Slutsats

Både Whey 80 och 100 erbjuder fördelar beroende på dina individuella mål och preferenser. Att förstå skillnaderna mellan dessa två varianter av vassleprotein kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut om vilket kosttillskott som passar bäst för just dina behov.

Läs vår artikel om vilka andra typer av proteinpulver som finns att välja på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *