Varukorg
En limpa bröd som är skivad

Enkelt proteinbröd recept

Att säkerställa att vi får i oss tillräckligt med protein är superviktigt, speciellt om ditt mål är att bygga muskler eller bibehålla muskelmassa.

Ett fantastiskt sätt att ge dagen en proteinrik start är med ett enkelt och näringsrikt proteinbröd. Här delar vi med oss av ett recept som ger dig lite extra protein i vardagen, och smakar fantastiskt.

Ingredienser

  • 2 dl havremjöl
  • 1 servering power whey vassleproteinpulver (med smak av choklad)
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 dl osötad grekisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl vatten
  • frön (sesamfrön, chiafrön) för topping (valfritt)

Instruktioner

1. Värm ugnen till 175°C och klä en brödform med bakplåtspapper.
I en skål blandar du havremjöl, POWER WHEY, bakpulver och en nypa salt.

2. I en annan skål vispar du äggen och tillsätter grekisk yoghurt, olivolja och vatten. Blanda väl.

3. Kombinera de torra ingredienserna med ägg- och yoghurtblandningen och rör tills allt är blandat och en deg har bildats.

4. Häll degen i brödformen och jämna till ytan med en sked. (Om du vill, strö över sesamfrön eller chiafrön för extra krispighet och smak.)

5. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt. Du kan även testa att ta en sticka och sätta den i mitten, kommer den ut helt ren så är brödet klart.

6. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna innan du serverar.

Säkra ditt proteinintag

Detta enkla och snabba proteinbröd är inte bara ett fantastiskt alternativ till vanligt bröd, det är också ett utmärkt sätt att öka ditt proteinintag.

Genom att inkludera en skopa POWER WHEY får du en högkvalitativ proteinkälla som är avgörande för muskelåterhämtning och återhämtning. Detta är särskilt värdefullt när du strävar efter en aktiv och hälsosam livsstil.

Och för att göra din proteinfrukost ännu smidigare så finns POWER WHEY tillgänglig att köpa här. Genom att kombinera detta näringsrika proteinbröd med vårt högkvalitativa protein kan du ge dig själv näringen som behövs för en framgångsrik dag.

Varför inte ge detta recept en chans och njuta av ett snabbt proteinbröd som ger dig en näringsrik start på dagen? Dela gärna med dig vad du tyckte om receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *